הדילמה של איך בוחרים בית אבות לעצמאיים אינה קלה, בחירה נכונה של בית אבות למבוגר עצמאי תהיה בית אבות בו ניתן לשמור על אורח חיים עצמאי.
על בית האבות הנבחר להציע פעילויות מתאימות, חיי חברה, תנאי מגורים מתאימים ומענה רפואי בהתאם לצורך.
בחירה נבונה תהיה בית אבות בו ניתן יהיה לקבל מענה גם במקרה של החמרה במצב הרפואי. לא תרצו למצוא את עצמכם נדרשים לעבור אל בית אבות אחר במקרה של ירידה בכושר התפקוד.
אז איך בוחרים בית אבות לעצמאיים? להלן כמה טיפים שיעזרו לכם בבחירה.
איזה בית אבות לעצמאיים מתאים לנו?
בתי אבות לעצמאיים מציעים לדיירים מסגרת תומכת בהיקף משתנה. ישנם מקומות המיועדים לקשישים עצמאיים לחלוטין המעוניינים רק בסביבת מגורים בטוחה. בתי אבות אחרים מציעים עצמאות חלקית.
את בית האבות המתאים לכם תבחרו לאחר חשיבה רבה בהתאם לרמת התפקוד הנוכחית ועל פי היקף התמיכה הנדרשת.
מצבו התפקודי של הקשיש הוא הפרמטר החשוב ביותר. מעבר אל בית אבות לעצמאיים מתאים רק לקשישים שמתאימים למסגרת ומסוגלים להשתלב בה.
בית אבות עם רישיון
כל בית אבות או מוסד המאכלס קשישים חייב להחזיק רישיון מטעם משרד הבריאות או משרד העבודה והרווחה. יש לכם זכות מלאה לבקש לבחון את הרישיונות. בכל בית אבות בו אתם מסיירים כדאי לוודא שישנו רישיון בתוקף.
היכן ממוקם בית האבות?
זהו אחד השלבים החשובים בתהליך של איך בוחרים בית אבות לעצמאיים, השלב בו אתם מחליטים האם לבחור בית אבות בקרבת מקום המגורים של שאר בני המשפחה או בסביבה כפרית מרוחקת.
בתי אבות בקיבוצים וסביבות כפריות מביאים עמם אווירה שלווה ופסטורלית שלא תמצאו בבתי אבות עירוניים.
אך רגע לפני שאתם בוחרים בבית אבות מרוחק כדאי לזכור שבכל פעם בה תרצו לבוא לבקר הנסיעה תהיה ארוכה. בעבור קשישים המעוניינים להמשיך לבקר בעצמם את בני משפחתם וחבריהם כדאי לבחור בית אבות בנהריה נגיש לתחבורה ציבורית.
מה כדאי לבדוק כאשר מסיירים במקום?
סיור בבית אבות הוא הזדמנות להתרשם מהאווירה הכללית במקום. תוכלו לבחון את רמת הניקיון, רמת התחזוקה ובעיקר, את מצב הרוח של הדיירים, את האווירה החברתית ואת היחס של הצוות לדיירים.
תתנו עדיפות למקומות בהם הצוות מכבד את הדיירים ומתנהג אליהם בהתאם. במידת האפשר כדאי לשוחח בפרטיות עם כמה מדיירי המקום ובני משפחותיהם על מנת לדעת יותר על האווירה, היחס ותנאי המגורים.
כמה עולה לעבור לבית אבות?
עלות מעבר לבית אבות כרוך בתשלום חודשי או תשלום חד פעמי. עליכם לוודא שאתם בוחנים מקומות בהם התשלום הנדרש תואם את היכולת הכלכלית של הקשיש או של המשפחה.
במידת הצורך תוכלו לפנות אל משרד הרווחה או משרד הבריאות על מנת לבחון זכאות לסיוע כספי.